Fiska

Fiska

Fiske i Bysjön
Dalälven är ett paradis för sportfiskare och naturälskare. Denna älv är 500 km lång och rinner från den norska gränsen mot Sverige och slutar i Östersjön strax söder om Gävle. De sista 200 km av älven kallas Nedre Dalälven. Detta avsnitt är en mycket vacker sträckning och är bland de topp 10 bästa fiskevattnen i Sverige. Den skiljer sig från övriga stora floder i Europa med många varierande forsar och vackra sjöar med en mängd större och mindre öar.

Bysjön
Falkudden Camping ligger vid Bysjön, en del av Nedre Dalälven. Vid campingen ligger en jättefin barnvänlig badstrand. I fiskevårdsområdet ingår Bysjön och ett antal andra sjöar i olika storlekar. Fiske i rinnande vatten är också möjligt i vårt fiskeområde. Det är också möjligt att hyra en båt på campingen för att fiska. Vanligaste fiskesorterna är abborre, gädda och gös. Det finns också ett antal mindre sjöar i området där ädelfisk inplanteras.
På campingen kan du hyra fiskeutrustning. Du kan hyra motor- båtar, roddbåtar och kanoter. Motorbåtarna är av aluminium (400 Linder) och hyrs inklusive bensin, ankare och flytvästar. Motorn är en Yamaha 4 HP. Båtarna finns i Bysjön vid campingen och kan inte transporteras till andra sjöar. Du får också en detaljerad karta över sjön.

Fiskekort *
Hela året: 400 kronor
Veckokort: 200 kronor
Dagkort: 100 kronor
* Barn under 12 år får fiska gratis i sällskap med en vuxen som har fiskekort.