Kanotleder

Kanotleder

Kanotleder
Vi har en jättefin karta med kanotleder. Paddla i Nedre Dalälvens vackra omgivningar och upplev den speciella naturen. Det finns 3 olika kanotleder. På campingen kan ni hyra Linder Inkas 465L kanoter.

Kanotled 1 Falkudden – Årängsån
Färden går genom smala, slingrande passager och ni ser både odlingslandskap och orörd, djurrik natur. Bland annat kan ni se en bäverhydda och har möjlighet att få se fiskgjuse och havsörn. Ni passerar en rastplats med vindskydd och grillplats och en badplats där ni kan koppla av och njuta av landskapet innan ni vänder tillbaka. Totala längden av denna tur är 10 km. Två gånger behöver ni ta upp kanoten och gå en bit på land.

Kanotled 2 Falkudden – Tyttbo
Den här 2-dagars kanotturen startar vid Falkudden Camping och Bysjön. Färden fortsätter vidare genom en än mer fantastiskt natur. Här kommer ni till området med forsarna och Färnebofjärdens Nationalpark. Här får ni ta upp kanoten, eller fortsatta en bit på land ner mot Tyttbo och Stadarna.

Kanotled 3 Falkudden – Tyttbo – Färnebofjärdens Nationalpark (4-5 dagar)
Vill ni fortsätta paddla efter Tyttbo fortsätter ni färden ut i Färnebofjärdens Nationalpark som har en fantastisk natur med många vikar och öar. Tillbringa natten på en av dessa öar helt ensam med naturen och upptäck lite mer av Färnebofjärdens Nationalpark.
Complet tältpakket att hyra